pátek 20. března 2015 Tags:

Dünyayı Kurtaran Adam / Turecké hvězdné války


Místo činu: ČSFD

Popis: Sci-Fi / Dobrodružný / Akční. Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!



_______________________________________

xxmartinxx: Já jsem to prostě nepochopil. Bylo to o zlatém mozku Ježíše Krista, který ovládá vesmír a staví pod zemí nejmodernější města?

reqiuem: to snad nikdo nemůže myslet vážně tohle?"Pomohl si lidem a proto budeš potrestán"-ale proč trestaj i mě?(23.5.2009)

Magyar: Noční můra příznivců Star Wars, jůheláků a nerezového nádobí. "Obávám se, že tvoje síla ti způsobí jenom potíže, stejně jako tvůj dokonalý vzhled".

Rimsy: Geniální, velkolepé, neuvěřitelné a skutečně naprosto dechberoucí. 0%.

mr.kliky: k absolutnímu transu už chyběly jen létající kebaby

Drnqonovic: Neskutečně neskutečná... Parodie? Tohle je drsňárna nejhrubšího zrna. Vždyť kdo dovede skákat do takové výšky s dvacetikilovými kameny? Kdo cvičí pěstní souboj do skály? (Byť se jí ani nedotkne.) Kdo dokáže červenému medvědovi (urgh?) urvat tlapy a následně mu je narvat do krku? Nebo ho prokopnout skrz? Turci zvysoka kašlou na autorská práva (a Lucas asi kašle na Turky), jinak by se nemohlo stát, že hlavní hrdina skáče z trampolíny na trampolínu za hudby Indiana Jonese. Toto je jeden z nejšílenějších počinů jakékoliv filmografie. Ukažte mi horší film. Varuji vás!

Delaney: GENIÁÁÁLNÍÍÍ!!! NEMÁM SLOV!!! Všem psychicky labilním osobám vřele doporučuji!(8.12.2008)

smack: Viděl jsem stíhačku couvat, žábu bušit pěstí do skály a viděl jsem Hvězdné války z tureckého pohledu a mužu říct, že ted už přežvejkám uplně všechno. Obávám se však, že být vystaven tomuto snímku ještě jedenkrát, spáchám sebevraždu udávením se cibulovým sandwichem bez delšího přemýšlení.

FOCKE_WULF: Turkyš StarWars pobaví svojí stupiditou - všechny ty polystyrénový kameny, všudypřítomné hopkání na trampolínách, zombíci omotaný hajzlpapírem, zabijácký jůheláci, nesmyslný dialogy v turečtině, bojový výcvik spočívající v předstírání úderů a v plácání rukama do písku, naprosto mimoňský zvukový efekty, bojové scény, ve kterých dojde i na překusování umělohmotných mečů – to všechno je tak neskutečně trapný a vtipný! To, že je jeden z kosmonautů připoutaný na přístrojích je znázorněno tak, že leží na prkně a přes bradu má nataženou kroucenou telefonní šňůru, přeseknutí balvanu rukou na dva menší kulaté balvany je v tomto filmu naprosto běžnou věcí :-D Závěrečné získání kouzelných zlatých gumových rukavic, jaké se používají na čištění hajzlů, to už bylo moc i na mě :-D

Bukiet: Nelze komentovat. Lze pouze vidět a přežít.

Yuri69: Hlavní bijci jsou dva čtyřicátníci, které by člověk spíš typoval na vexláky nebo kolotočáře, kteří vyznávají styl bojového umění a la trampolína. Jejich záludné nepřátelské entity čítají: medvědy, zombie, mumie, lidoopy, roboty, plechové rytíře, smrťáky na koních, podivné asijské zabijáky a arci-padoucha s gumovými bodci okolo hlavy. Úkol je prostý zničit zloducha dříve, než on zničí vše. Trénink na akci čítá mlácení pěstí do skály, během s polystyrénovými balvany na nohou a je zakončen rozkopáním kamenné zídky s explozí. Není tedy pak překvapením, že dojde na zrychlené záběry, ultimátní hmaty ‘n’ chvaty, useknuté končetiny holou rukou (a že jich tam je), šermování kartonovým mečem a jiné vychytávky. O choreografii soubojů, logice střihu (není nad zmatené opakované záběry), maskách a tricích se netřeba zmiňovat. Třešničku na tomhle shnilém kebabu tvoří 1:1 ukradený soundtrack a scény ze SW (sem tam se mihne i Stormtrooper!). Ed Wood se jen usmívá.

AnaMaruska
: To není možný! To není možný! To není možný!