pátek 21. února 2014 Tags:

Hurikán smrti

Místo činu: ČSFD
Popis: Akční. Jeden ze známých principů říká: „Myšlenka nemožnosti pohromy často vede právě ke katastrofě." Jeho platnost se potvrdí v případě experimentů s novým typem udržitelné energie, které se vymknou kontrole a v podobě nepřirozeně silné bouře začnou ohrožovat nejen pobřeží Spojených států, ale i celou Severní Ameriku. Tuto oblast sužuje série hurikánů a kdo se před nimi neukryje do bezpečí, ten to má spočítané. Středoškolský učitel přírodních věd Nathan Sims (Casper Van Dien) se ocitne přímo v centru událostí. Musí dostat svou ženu a syna do bezpečí dříve, než se hurikány spojí a vytvoří tzv. „hyperkán", bouři dost silnou na to, aby z mapy vymazala celé Spojené státy.



_______________________________________

FateKEEPER: Viděl jsem z toho dvě minuty, pak se má levá hemisféra začala vztekle prát s pravou a obě pokřikovaly, že tentokrát to na těch pět minut informačního rychloposuvu teda jako nebude. Ono dávat filmům společnosti Asylum cokoliv jiného, než odpad, je už z principu její existence něco absurdního. Ale zase tam mají retardovaný tornádo, na který střílí lejzrem, nebo tak něco. Blueegheeehehehe....

maverick10:
Vítejte na udělování cen Tety Gréty, tedy ceny za nejotrevnější roli. A vítězem se pro letošní rok stává.... syn Caspera Van Diena ve filmu 500 MPH Storm. Scenarista filmu musel asi cerpat inspiraci v chovani postav nekde u veverek na Yucatánu. Veskere dialogy teto otravne postavy se s pravidelnosti opakovaly. No reknete koho by nesrali vecne otazky typu: Tati, co se deje? Jed rychleji!!! Co budeme delat?... Pokud to rekne podesate, da se to prezit i s vatou v usich, ale pokud to opakuje do konce filmu, jste potom odhodlaní vzit televizi na balkon a hodit ji na sousedovo auto, pak by se totiz mohl vychloubat, ze ma televizi i ve Skode 120!!! Tahle postava mi tak zneprijemnila film, ze se mi lacine pocitacove triky, hudba z Marsu a kliše kam se jen podíváš, zdaly jako okouzlující.

REBARB0RKA:
Jediný člověk na světě ví, jak zastavit smrtící větry, a proto mají všechna tornáda spadeno právě na něj a jeho nepovedenou rodinku. Naše hrdiny pronásledují na silnici, mezi domy, v průmyslových budovách, ostřelují je blesky a zapalují lesy v horách. Nebojme se však nic! Když nemůžeš tornádu ujet autem, můžeš mu utéct! Pak však přichází padouch největší! Hajperkejn! Neboli hyper hurikán (zkráceně hyperkán). Na hrdinu chrabrého ale nestačí a pokořen jest. Film "mozek ohrožující" kategorie 5. Hyperdebilita postav a děje občas pobaví (zvlášť při průjezdu návěsem kamionu v zuřivě rotující vzduchové hmotě), triky rozesmějí, ale abych jenom nelála - některé dramaticky zpomalené záběry jsou fajn, jako například běh hořícím lesíkem a občas jsou tam pěkné mraky. Byla to sranda, ale nikdy víc.

princesssin:
Už tie horkovzudšné balóny, ktoré krúžili okolo tornáda ma dostali. Potom úžasní herci. Ak toto niekto dopozeral do konca, zaslúži si medailu za statočnosť.

Luukec:
Nedal sem na varování jménem Casper Van Dien a na film se podíval.. Lidi.. nedělejte to.. Scénáristova poslední práce před tímto počinem bylo asi vymýšlení dialogů pro Pavla Poulíčka do tv pořadu Kolotoč a ani tam moc dobrou práci neodvedl. A ke všemu bych řekl že jeho práce má klesající tendenci. Ohledně hereckých výkonů, logiky a dalších věcí radši mluvit ani nebudu.. U některých filmu si říkám, že už se na ně nikdy nepodívám, ale tady u toho doufám, že už se na něho nikdy nepodívám..

Nettrass:
Úžasný film. Ještě nikdy jsem se u katastrofického filmu tolik nenařehtal. Za zvlášť báječný nápad považuji hledání středu hurikánu pod zemí. Také dialogy jsou skvělé. Na hlášku ,,musíme to zastavit,, a ,,mami co je to?,, jen tak nezapomenu. Prostě u filmu, který má 10 a více procent, se už takhle nezasmějete:-).